sluiten

Some.thing(s) INSIDE

Op zoek naar unieke en originele juwelen van Belgische makelij? Dan moet je bij Some.thing(s) INSIDE zijn. Dat is het label van de Genkse ontwerpster Franca Faggio Del Giglio. Zij creëert handgemaakte porseleinjuwelen op ambachtelijke wijze en met veel oog voor detail.

Alle merken

Het merk

Tijdloze eenvoud

Schoonheid in pure eenvoud, zo kan je het werk van Some.thing(s) INSIDE misschien nog het best omschrijven. Ontwerpster Franca houdt niet van al te veel tierlantijntjes. Wanneer ze aan een ontwerp begint, mikt ze op tijdloze en klassieke ontwerpen die de tand des tijds makkelijk kunnen doorstaan. In haar werk laat ze ook vaak dezelfde kleurencombinaties terugkomen. Zwart en wit zijn een constante, maar ook de kleuren grijs, roze en petrol komen vaak terug.

"Eenvoud is de ultieme verfijning."

- Leonardo Da Vinci

Jong, Belgisch label

Hoe het begon...

Ontwerpster Franca behaalde een diploma interieurvormgeving aan de KH Mechelen. Voor ze in 2011 haar label Some.thing(s) INSIDE opstartte, werkte ze vijftien jaar full-time als interieurarchitecte in verschillende gerenommeerde architectenbureaus. In heeft ze zich gespecialiseerd in porceleinen juwelen. Die worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in haar atelier in Genk. Ze is nog steeds deeltijds actief als freelance interieurarchitecte.

lightbox

Benieuwd welke opvallende merken je nog vindt in Hendrikshuis?

Check het overzicht van onze merken